Advertentie

GivingTuesdayNL 2020

Opleidingen fondsenwerving en filantropie

1 februari 2016

De fondsenwervingssector verandert snel. Te lang ging het alleen over fondsenwerving. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat je fondsenwerving niet los kan zien van de doelstellingen. De sector verandert in wat het eigenlijk altijd is geweest: filantropie.

door Marthe Damman

Dat zien we ook bij de opleidingen. Het begon allemaal lang geleden met de opleiding die werd opgezet door Petra Hoogerwerf in samenwerking met de Universiteit Utrecht. In latere jaren kwamen daar de Vakopleidingen Fondsenwerving bij en de 3F-Academy. Inmiddels is er een breed scala aan opleidingen die allemaal passen onder de gezamenlijke noemer filantropie. We spraken met de desbetreffende directeuren en coördinatoren en geven een overzicht van de opleidingen en cursussen die in Nederland te volgen zijn.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-1 Opleiding
Close