Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Vier fondsenwervers slagen voor B-opleiding 3F-Academy

5 januari 2023

Vakblad fondsenwerving vroeg de vier deelnemers die in dit najaar hun diploma Fondsenwerving B behaalden naar hun ervaringen.

door Redactie Vf

Jan van Velthuizen - Stichting Zorg Adullam

‘De grootste winst voor Adullam is dat we nu beschikken over een strategisch plan voor de komende jaren, dit was ook mijn eindopdracht. Door bij het opstellen van de verschillende proeven en de eindopdracht steeds het Management Team en de Raad van Bestuur te betrekken, is het ook echt een gedragen plan geworden. Ik ben de enige fondsenwerver in onze organisatie en er is altijd werk genoeg. Doordat ik nu alle aspecten en achtergronden van fondsenwerving doorzie kan ik betere keuzes maken en mijn werkzaamheden plannen. Dat is winst voor de hele organisatie en uiteindelijk profiteren de mensen met een beperking hiervan. Voor hen realiseren we de komende jaren mooie projecten zodat ze steeds meer een gewoon leven ervaren.’

--

Evelien Holster - Zzp'er bij PubliekApplaus

‘Ik heb de opleiding van een vorige werkgever als afscheidscadeau gekregen. Bij de B-opleiding waren we vanaf de eerste cursusdag een hechte groep, vol energie en op zoek naar kennis. We hebben elkaar gestimuleerd en vonden het iedere keer een feestje om naar Arkel te gaan. Het aanbod van docenten en inhoud was inspirerend en voedde onze honger. Het onderwerp voor mijn eindscriptie was hoe een culturele organisatie afhankelijk van subsidies op zoek kan gaan naar additionele gelden. Mijn kennis en kunde op het gebied van fondsenwerving voor culturele organisaties is behoorlijk aangevuld. Ik kan de theorie over fondsenwerving nu goed in praktijk brengen. Mijn cadeautje heb ik uitgepakt, mijn ervaring ingepakt en deze deel ik nu met culturele organisaties en initiatieven.’

--

Floor Smith-van den Bogaart - Stichting Vrienden van Bernhoven

‘Fondsenwerven is een vak! Ik schreef als scriptie een strategisch meerjarenplan voor de Stichting Vrienden van Bernhoven. In mijn eindpresentatie maakte ik de link met de kraanvogel die symbool staat voor wijsheid, vrede, hoop, een lang leven, loyaliteit, goedheid, geluk en gezondheid. Elementen die onmisbaar zijn voor mijn vak. Vriendschap is de grondslag voor het ophalen van gelden. Om die te creëren moet je als het ware een dans uitvoeren: een sociaal gebeuren om elkaar te ontmoeten. Net als bij kraanvogels die jaarlijks een dans uitvoeren om hun levenspartner te vinden. Een dans kan soms lang duren en we moeten ook niet om elkaar heen blijven dansen. Wist je dat bij de dans bestaande kraanvogelkoppels ook meedoen? Dit doen zij om verbinding te maken en het enthousiasme aan te wakkeren bij de anderen. Dit is wat je wilt als goede doel. Een groep vrienden die er voor je zijn. Ik ben klaargestoomd om deze dans uit te gaan voeren en heb er zin in: ik gun iedereen een kraanvogel in zijn leven!’ 

--

Hennie van Beek - Projectmedewerker fondsenwerving bij ZINN

‘Het was een geweldig jaar, met een breed scala aan onderwerpen op het gebied van fondsenwerving, gegeven door zeer ervaren en kundige trainers; nuttige opdrachten en een supergroep medecursisten. Kortom: deze training was voor mij een verrijking waardoor ik mijn vak als fondsenwerver nog beter kan uitoefenen.’

--

Dit artikel stond eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 24, nummer 6, dat in december 2022 verscheen.

Meer over 3F-Academy Opleiding Vf 24-6 Evelien Holster Floor Smith-van den Bogaart Fondsenwerving B Hennie van Beek Jan van Velthuizen

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close