Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fondsenwerven in oorlogstijd in Oekraïne: ‘We have to keep going’

Nieuws

27 september 2022

Liudmyla (Luda) Kryzhanovska sprak als laatste spreker bij de Vakdag fondsenwerving over haar werk in Oekraïne: het opzetten van een impact hub in een oude fabriek. Tijdens haar betoog ging het luchtalarm af en werd het beeld op zwart gezet. Mensen in de zaal hielden hun adem in: zo is het om in oorlogstijd te leven. Na een paar minuten kwam Luda weer in beeld vanuit haar schuilplek, met aan haar voeten haar vier jaar oude zoontje. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, ging ze verder met haar toelichting op organisatie Promprylad.Renovation. Het Vakblad vroeg haar eind augustus hoe de situatie nu is in Oekraïne. 

Luda Kryzhanovska sprak tijdens de Vakdag fondsenwerving over Promprylad.Renovation.
Luda Kryzhanovska sprak tijdens de Vakdag fondsenwerving over Promprylad.Renovation. © Anneke Troost / Stijl Fotografie

door Petra Hoogerwerf

Constante aanvallen

‘Rondom Independence Day (24 augustus) was er veel paniek. Er waren zo’n 170 bombardementen vanuit Rusland. De situatie lijkt nu weer ‘stabiel’. Het goede nieuws is dat ons leger betere wapens heeft ontvangen om in te zetten in de bezette gebieden. We vragen de VS, Europa, het VK en Israël nog steeds om efficiënte systemen voor luchtbescherming. Steden in het oosten van het land worden elke dag zo vaak aangevallen dat ons beschermingssysteem het niet aan kan. En ondanks dat wij in het westen van Oekraïne gevestigd zijn, meer dan duizend kilometer van het front, zijn er ook hier dagen waarop het alarm acht keer afgaat en we naar de schuilplaats moeten. De raketten worden afgeschoten vanuit Belarus of de Zwarte Zee. Deze week werden ook burgerdoelen getroffen, zoals een treinstation. Als er meer veiligheid zou zijn door goede afweer in de lucht, hebben we meer tijd voor ons werk en de strijd.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vakdag Fondsenwerving Fondsenwerving NGO's Internationaal Oekraïne Oorlog Vakdag 2022 Luda Kryzhanovska Promprylad.Renovation Vf 24-4 Impact hub Save Ukraine Now

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close