Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Monthly Giving, the Sleeping Giant

16 juni 2013

In het aprilnummer berichtten we over het uitkomen van het nieuwe boek van onze redactiecollega Erica Waasdorp. We spraken haar toen ze onlangs even in Nederland was.

door Jaap Zeekant

In Amerika is heb je drie manieren om als gever maandelijks te doneren. De automatische incasso is er wel, maar geven per creditcard is er veel populairder. Je kunt dan online aangeven of het eenmalig is, of maandelijks. De derde manier is dat het goede doel elke maand een rekening stuurt aan de gever. Die kiest dan zelf een betaalwijze. Heel veel organisaties proberen weliswaar meteen hun giften via incasso binnen te krijgen, maar die methode is niet populair. Men is er niet zo aan gewend als in Nederland.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken Vf 15-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close