Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Overheid vergist zich in filantropie

Column

16 juni 2013

Volgens het onderzoek Geven in Nederland blijkt 2001 een topjaar te zijn geweest voor de filantropie. In dat jaar besteedden de huishoudens 0,55 procent van hun inkomen aan goede doelen. Daarna zijn de giften stelselmatig afgenomen.

door Gastauteur: Maarten de Vries, Jaap Zeekant

In absolute termen is het geefgedrag constant gebleven. De groei van de giften wordt veroorzaakt doordat er steeds meer huishoudens meededen. Die groei compenseerde de voortdurende afname van de gemiddelde gift per huishouden. Nieuwe fondsenwervende instellingen hebben blijkbaar ook nieuwe doelgroepen gevonden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close