Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Gastauteur: Maarten de Vries

 • Vanaf de zijlijn

  8 november 2018

  Sinds 1 januari 2016 bekijk ik ons fondsenwervende speelveld vanaf de zijlijn. Dat is een vreemde ervaring. Je beseft direct dat je het spel nooit meer kunt zien als een echte toeschouwer. De onbevangen blik bestaat niet meer voor mij.

  Lees meer over "Vanaf de zijlijn"
 • Fondsenwerving onder alumni

  15 augustus 2013

  Fondsenwerving onder alumni is in Nederland nog niet zo sterk ontwikkeld. We spraken met Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

  Lees meer over "Fondsenwerving onder alumni"
 • Overheid vergist zich in filantropie

  16 juni 2013

  Volgens het onderzoek Geven in Nederland blijkt 2001 een topjaar te zijn geweest voor de filantropie. In dat jaar besteedden de huishoudens 0,55 procent van hun inkomen aan goede doelen. Daarna zijn de giften stelselmatig afgenomen.

  Lees meer over "Overheid vergist zich in filantropie"
 • 'Ik ben allergisch voor de term herstel van vertrouwen'

  16 juni 2013

  Als voorzitter van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie zet Steven van Eijck zich in voor de samenwerking tussen de filantropiesector en de overheid. Met een nieuw convenant wil hij de sector van onderop verbeteren.

  Lees meer over "'Ik ben allergisch voor de term herstel van vertrouwen'"
 • Geefwet doet (nog) niets

  1 mei 2013

  Voor de werkgroep Geven in Nederland van de Vrije Universiteit, onderzoekt René Bekkers het geefgedrag van Nederlanders. Hij ontdekte dat de nieuwe Geefwet nog niet tot meer donaties heeft geleid.

  Lees meer over "Geefwet doet (nog) niets"
 • Staatssecretaris Frans Weekers over de Geefwet en meer

  15 augustus 2012

  Sinds het ‘Convenant' in 2011 door de betrokkenen werd ondertekend, lijken de overheid en de filantropische sector elkaar gevonden te hebben. Ondanks verschillen van inzicht, is er overleg op allerlei niveaus. Het elders in de samenleving aan erosie onderhevige poldermodel lijkt hier nog springlevend.

  Lees meer over "Staatssecretaris Frans Weekers over de Geefwet en meer"
Close