Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Elke fondsenwerver krijgt met SEPA te maken

16 april 2012

De Single Euro Payments Area (SEPA) zal in 2014 een feit worden. Dat betekent ingrijpende veranderingen voor fondsenwervende instellingen. Zoals de verordening er nu uitziet, zullen de acceptgiro en Giro555 verdwijnen.

door Gastauteur, Jaap Zeekant

We hebben er al enkele malen eerder over gepubliceerd. Maar nu begint SEPA toch echt dichtbij te komen. De Single Euro Payments Area (SEPA) maakt het straks mogelijk met één rekening in heel Europa, op een eenduidige manier te betalen en incasseren. Vanaf 2014 dicteren de SEPA-regels de nieuwe betaalstandaard binnen Europa. De invoering van SEPA valt in twee delen uiteen. De door de politiek bepaalde wet- en regelgeving: de Payment Services Directive (PSD) en de standaardisering waartoe door de samenwerkende banken wordt besloten. Voor alle betrokkenen, dus ook voor fondsenwervers, gaat er op de deadline van 1 februari 2014 het nodige veranderen. Dan is de nieuwe regelgeving actief en zult je je betalingsverkeer moeten hebben aangepast. Er valt niets te kiezen: het is zaak dat je er klaar voor bent. De extra kosten die de veranderingen met zich meebrengen, zijn voor rekening van je organisatie.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close