Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Showcase of fundraising, innovation and inspiration

16 april 2012

Er is ontzettend veel kennis over fondsenwerving. Dat blijkt op de internationale congressen, op onze eigen Vakdag Fondsenwerving en in de bladen zoals Vakblad Fondsenwerving. En er is SOFII.

door Jaap Zeekant

Ken Burnett richtte een aantal jaren geleden SOFII (www.sofi i. org) op, een dagelijks groeiend archief met showcases op het gebied van de fondsenwerving, in het Engels. Het SOFII-archief bevat een enorme hoeveelheid campagnemateriaal, door fondsenwervers zelf op de website gezet. De vele cases zijn op diverse manieren gerangschikt en benaderbaar. Zo zijn er de Halls, museumzalen als het ware: The hall of excellence and enterprise, Donors fi rst, Main methods of fundraising en Individual donors. Daarnaast zijn er nog de hall SOFII interactive, de services Hall met o.a. een blog, om met andere fondsenwervers van gedachte te wisselen en een internationale banenmarkt. Dagelijks worden er, o.a. door Ken Burnett zelf, ook boeiende artikelen op de website gezet. Er is geen onderwerp in fondsenwerving of het komt wel aan de orde, van events tot noodhulpacties, van excellente communicatie tot datagebruik. Veel prachtig en slim opgezette campagnes vind je er, elk volgens een vast stramien opgenomen, geëxposeerd eigenlijk, en vooral met heel veel beeld.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close