Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Het gevaar bij communicatie is denken dat het heeft plaatsgevonden

16 april 2012

De Nationale Postcode Loterij, de Vriendenloterij en de BankGiro Loterij, presenteerden begin dit jaar groeicijfers over 2011, net als vele voorgaande jaren. Weer nam de bijdrage aan de goede doelen toe. Hoe hou je dat succes vast?

door Jaap Zeekant

Frank Leeman, een van de oprichters, wil niet doorgaan voor het marketingbrein achter het voortdurende succes van de Goede Doelen Loterijen, inmiddels in grootte het derde particuliere fonds ter wereld (illustratie blz. 29). De voeten blijven op de grond. Leeman: "Je ziet bij veel succes nog wel eens een soort zonnekoninggedrag ontstaan; men denkt de wijsheid in pacht te hebben. Je moet juist zorgen voor het tegenovergestelde en binnen je organisatie je eigen tegenstand organiseren. Zorgen dat je werkt met kritische mensen, die zeggen wat ze van de dingen vinden. Ook heel belangrijk: investeren in jonge mensen; blijf zorgen voor steeds weer nieuwe jonge talenten. Wij hebben onder onze groep dertigers, toch niet bepaald oud, alweer een jongere aanwas: de twintigers. Ze zijn ons ConceptLab. We leiden ze op om straks de organisatie verder te brengen."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close