Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Samenwerken is Goed Doen

Column

16 april 2012

Zo’n vier jaar geleden heb ik in dit blad een artikel geschreven over samenwerken, specifiek in de sector cultuur. Ik zou datzelfde verhaal, een-op-een, nu weer kunnen schrijven.

door Gastauteur

Ik schreef indertijd een stuk, doorspekt met inspirerende voorbeelden. Het was een pleidooi om op zoek te gaan naar overeenkomsten, naar kansen om samen te werken; ook op het gebied van fondsenwerving. Ik wilde met dat stuk laten zien dat het kan. Ik wilde er ook op anticiperen dat de tijden aan het veranderen waren, met steeds meer partijen vissend in dezelfde vijver. Samenwerken zou naar mijn mening echte en broodnodige synergie kunnen opleveren. Daarom liet ik voorbeelden zien van zoektochten naar de juiste samenwerkingsvorm, met vallen en opstaan, maar ook met durf en vooruitziende blik. En met succes voor de koplopers. Dat verhaal is nog altijd van toepassing. Naar mijn mening verandert onze sector op dit gebied te langzaam, zijn we te afwachtend, bang, onwelwillend of blind voor de mogelijkheden. Iedereen blijft comfortabel zitten op zijn eigen eiland. Blijkbaar zonder het gevoel van urgentie, dat verandering noodzakelijk is om voorop te blijven lopen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-2

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close