Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fundraisers Belgium organiseert Dag van de Fondsenwerver

Nieuws

11 juni 2024

Op 25 juni organiseert Belgische fondsenwervende vereniging Fundraisers Belgium voor de tweede keer de Dag van de Fondsenwerver. Het evenement vindt plaats in de Zebrastraat in Gent en heeft als thema ‘De toekomst is terug – hoe ziet de toekomst eruit en hoe kunnen we daarop inspelen als fondsenwerver’. Keynote-spreker is Fons van Dyck.

Subsessie tijdens de Dag van de Fondsenwerver, editie 2023.
Subsessie tijdens de Dag van de Fondsenwerver, editie 2023.

door Marijn Thijs

Fons van Dyck

In een wereld van alsmaar meer elkaar opvolgende crisissen lijkt alles steeds onvoorspelbaarder te worden. Marketing- en communicatiespecialist Fons van Dyck van communicatiegroep BBDO schreef het boek ‘De toekomst is terug’ en beschrijft daarin vier kracht die, net als in de jaren ’20 en ’70 van de vorige eeuw, de toekomst bepalen. In zijn keynote gaat hij in op de manier waarop de non-profitwereld kan inspelen op de aanstaande uitdagingen.

Life Time Achievement Award Fondsenwerving

Tijdens het evenement reikt Fundraisers Belgium ook de Life Time Achievement Award Fondsenwerving uit – een bekroning van die ene persoon die een onmiskenbare impact heeft gehad op fondsenwerving binnen zijn of haar eigen organisatie en in de bredere sector. Daarna worden de resultaten van een onderzoek over fondsenwerving in België, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau iVox, bekendgemaakt.

Break-out sessies 

Na het programma en de netwerklunch zullen er verschillende break-outsessies te volgen zijn, waaronder een juridische update voor fondsenwervers van Steven Matheï, een sessie over het in vraag durven stellen van steunmogelijkheden verzorgd door SOS Kinderdorpen België en een presentatie van onderzoek naar ethische fondsenwerving vanuit het standpunt van de donateur.

Meer informatie over de Dag van de Fondsenwerver is te vinden op de website van Fundraisers Belgium.

Meer over Evenementen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close