Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Plenair debat Telecommunicatiewet uitgesteld tot medio november

12 oktober 2020

Het plenair debat over de wijziging van de Telecommunicatiewet dat gepland stond voor deze week, is uitgesteld. Er is deze dagen geen ruimte meer op de agenda van de Tweede Kamer die wordt gedomineerd door de bestrijding van de coronacrisis. Het debat is onder voorbehoud opnieuw ingepland voor week 47 (dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 november).

De Tweede Kamer in Den Haag (2017).
De Tweede Kamer in Den Haag (2017). © Shutterstock // Pieter Beens

door Marijn Thijs

Tijdens het debat zal worden gediscussieerd over een opt-in systeem voor ongevraagde telefoontjes van commerciële, ideële of charitatieve doeleinden die staatssecretaris Mona Keijzer wil introduceren. Goede doelen die aan telefonische fondsenwerving doen worden door dat plan hard geraakt.

Keijzer kreeg de afgelopen tijd vanuit verschillende hoeken kritiek op haar plannen. Begin september besloot de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) de wetswijziging plenair te behandelen. In aanloop naar de sessie heeft Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) een amendement ingediend waarin ze pleit voor de verruiming van het begrip klantrelatie voor goede doelen.

Meer over Telefonische fondsenwerving Goede Doelen Mona Keijzer Wetgeving Den Haag Politiek Debat Fondsenwerving Tweede Kamer Telecomwet Opt-in Hilde Palland

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz
Close