Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Plenair debat Telecommunicatiewet uitgesteld tot medio november

12 oktober 2020

Het plenair debat over de wijziging van de Telecommunicatiewet dat gepland stond voor deze week, is uitgesteld. Er is deze dagen geen ruimte meer op de agenda van de Tweede Kamer die wordt gedomineerd door de bestrijding van de coronacrisis. Het debat is onder voorbehoud opnieuw ingepland voor week 47 (dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 november).

De Tweede Kamer in Den Haag (2017).
De Tweede Kamer in Den Haag (2017). © Shutterstock // Pieter Beens

door Marijn Thijs

Tijdens het debat zal worden gediscussieerd over een opt-in systeem voor ongevraagde telefoontjes van commerciële, ideële of charitatieve doeleinden die staatssecretaris Mona Keijzer wil introduceren. Goede doelen die aan telefonische fondsenwerving doen worden door dat plan hard geraakt.

Keijzer kreeg de afgelopen tijd vanuit verschillende hoeken kritiek op haar plannen. Begin september besloot de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) de wetswijziging plenair te behandelen. In aanloop naar de sessie heeft Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) een amendement ingediend waarin ze pleit voor de verruiming van het begrip klantrelatie voor goede doelen.

Meer over Telefonische fondsenwerving Goede Doelen Mona Keijzer Wetgeving Den Haag Politiek Debat Fondsenwerving Tweede Kamer Telecomwet Opt-in Hilde Palland

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close