Tweedaags Topcollege Nalatenschappen

3F Logo.jpg08 februari 2023

Datum evenement:

8 en 15 februari 2023

Inhoud:

Nalatenschappen zijn van groot belang voor non-profit instellingen. Steeds meer mensen laten een deel van hun vermogen na aan een goed doel. En dat aantal zal alleen maar stijgen de komende jaren. De vergrijzing zet door en tussen nu en 2030 komt de welvarende protestgeneratie (geboren tussen 1946-1954) te overlijden. Tegelijkertijd neemt de aandacht voor goede doelen alleen maar toe: eigen verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid worden steeds belangrijker gevonden.

Nalatenschappen vormen nu reeds 20% van de inkomsten eigen fondsenwerving van goede doelen organisaties. Tot 2030 wordt minimaal een verdubbeling van de inkomsten verwacht. Besteedt jouw goede doel voldoende aandacht aan nalatenschappen? Zorg dat je als organisatie voorbereid bent en dat jouw organisatie ook gesteund wordt in nalatenschappen. Naast de standaardwerving met een DM brief en een brochure, wordt tijdens deze training dieper ingegaan op het werven van potentiële erflaters uit je eigen donateursbestand. Ook vragen omtrent het nut van een advertentie en social media komen aan bod. Hierbij is het belangrijk na te gaan wie precies je doelgroep is voor nalaten; wie zijn de potentiële erflaters?

Vanzelfsprekend vormt de strategie van de organisatie op het gebied van nalatenschappen een belangrijk onderdeel. Hoe zorg je voor een verankering van de activiteiten en het niet uit het oog verliezen van de lange termijn doelstelling?

Behalve voor fondsenwervers is deze 2 daagse training ook interessant voor managers en juristen die nalatenschappen afwikkelen en meer willen weten over de wervingsaspecten!

Onderwerpen die behandeld worden tijdens deze 2 dagen:

  • Juridisch: waar krijg je als fondsenwerver mee te maken?
  • Werven van geïnteresseerden en belangstellenden
  • Identificeren van mensen die het goede doel reeds hebben opgenomen in hun testament
  • Het gesprek aangaan: huisbezoek, telefonisch gesprek.
  • Relatiebeheer: hoe houd je 5-25 jaar de relatie goed.
  • Strategie rond nalatenschappen.

Docent: Henk de Graaf

Data:

  • 8 en 15 februari 2023
  • Na afloop wordt er een één op één adviescontact met de specialist ingepland. 

Kosten:
Tweedaags topcollege : € 985,--*

* KORTINGEN:

- Bent u betalend lid van het Vakblad Fondsenwerving? Dan krijgt u € 150,- korting** .

Voor meer informatie over de opleiding en over onze kortingen* kunt contact opnemen via info@3F-academy.nl of bellen met 0183 56 39 12.

* 3F-Academy is een CRKBO Erkend Opleidingen Instituut, u hoeft dus geen BTW te betalen
**De kortingen zijn niet overdraagbaar en zijn niet in combinatie met andere kortingen.

« Terug

Close