Verdieping
-
En wéér een geweldig International Fundraising Congress, in Nederland
Het begon allemaal in Nederland in 1981, als de International Fundraising Workshop. Er deden 'maar' 36 mensen aan mee, inclusief de sprekers. Toen ik er zelf voor het eerst aan deelnam in 1991, was dat aantal opgelopen tot zo'n 350. Maar nog altijd niet te vergelijken met de pakweg duizend deelnemers uit meer dan 65 landen die dit jaar naar Noordwijkerhout kwamen, om deel te nemen aan dit door de Resource Alliance georganiseerde topcongres. Als één ding op het IFC duidelijk is, dan is dat de onlosmakelijke verbinding tussen missie en fondsenwerving.
-
Mantra
Ik ben dol op pay-offs. Nergens werken strategie en copy zo nauw samen als in dat ene korte regeltje bij het logo. Ooit heb ik twee weken zitten
broeden op een pay-off voor het Rode Kruis. Twee volle weken. En het resultaat bestond uit twee woorden. Tja. -
Hoe het Emma Kinderziekenhuis kindvriendelijk werd
Een revolutionair idee was het, toen kinderarts Hugo Heymans zich lang geleden ging inzetten voor een kinderziekenhuis waar patiënten en ouders zich, ondanks de situatie, thuis konden voelen en waar de hele patiënt centraal stond. Het was de eerste stap op weg naar een integrale benadering en behandeling van de jonge patiënt als mens.
-
Nierstichting in actie voor patiënten
De Nierstichting is inmiddels vijftig jaar actief en ontwikkelt zich steeds meer tot een lobby-organisatie. Als inhoudelijk expert is de stichting aanjager van alles wat het leven van nierpatiënten kan verbeteren. Directeur Tom Oostrom loopt langs de ontwikkelingen en legt uit waarom deze in zijn sector bittere noodzaak zijn.
Gezonde nieren zijn van levensbelang. Werken je nieren niet, dan moet je dialyseren of een niertransplantatie krijgen om in leven te blijven. Dialyse is een loodzware behandeling: het tast je lichaam aan en heeft een enorme impact op je leven. Dat weten veel mensen niet. Jaarlijks overlijdt een op de zes dialysepatiënten. Transplantatie geeft veel langere overlevingskansen, maar de wachttijd op een donornier is lang.
-
David Heyer over fondsenwerving
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwerver centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en het eigen geefgedrag. Deze maand: David Heyer, manager Nederland bij HospitaalBroeders.
-
Meer dan tien miljoen euro en duizenden part-timebanen
Om een idee te krijgen van de belsector voor goede doelen: er zijn ongeveer zeven contactcenters die zich uitsluitend bezighouden met bellen voor fondsenwervende non-profits. Daarvoor zijn zo’n duizend call agents actief. Daarnaast zijn er nog pakweg twintig bureaus die, naast het bellen met een commerciële boodschap, ook voor goede doelen werken. Daarvoor werken naar schatting tweeduizend bellers.
-
I wish i thought of that...
Ideeën om te delen. Het concept is simpel. Laat achttien fondsenwervers elk in zeven minuten een idee presenteren waarvan ze zeggen: Ik wilde dat
ik het zelf bedacht had. Op donderdagmiddag 30 november hield Sofii in Londen de zevende editie van I Wish I’d Thought of That (IWITOT). Een middag met inspirerende ideeën zonder borstklopperij. -
Storytelling op Legacy Conferentie IoF
Medio oktober werd in Londen door het Institute of Fundraising (IoF) de jaarlijkse Lecacy Conference gehouden.
-
En wéér een geweldig International Fundraising Congress, in Nederland
Het begon allemaal in Nederland in 1981, als de International Fundraising Workshop. Er deden 'maar' 36 mensen aan mee, inclusief de sprekers.
-
Angst
In de afgelopen twintig jaar heb ik vaak mijn mening gegeven over ontwikkelingen in de fondsenwervingssector. Niet zelden is het ergernis die me daartoe bracht. Regelmatig was het ergernis over de angst bij goede doelen voor het publiek. Bang om openlijk uit te komen voor missers.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 64
- 65
- 66
- ...
- 113
- Volgende pagina