Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Essentiële onderzoeksliteratuur over het vak in The Fundraising Reader

Onderzoek

17 augustus 2023

In april 2023 verscheen de eerste editie van The Fundraising Reader; een ruime collectie artikelen over een wijde variëteit aan onderwerpen in de fondsenwervende sector. De bundel werd samengesteld en geredigeerd door filantropie-wetenschappers Beth Breeze, Donna Day Lafferty en Pamala Wiepking. Wiepking, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam en verbonden aan de Lilly Family School of Philanthropy in Indianapolis, vertelt meer over de totstandkoming en de inhoud van de Reader. 

door Redactie Vf

Hoe is deze edited volume tot stand gekomen?

‘Dr. Beth Breeze had het idee om een onestopshop te ontwikkelen voor iedereen die meer wil weten over fondsenwerving. Ze vroeg mij en dr. Donna Day Lafferty om samen een ‘reader’ samen te stellen, waarin we een collectie van teksten samenbrengen van wat wij zien als de belangrijkste literatuur in fondsenwerving. We geven alle drie al langere tijd in les in fondsenwerving – dr. Beth Breeze aan de University of Kent, dr. Lafferty aan de University of Chichester en ik in Indianapolis. We werken alle drie met tekstboeken zoals ‘Achieving Excellence in Fundraising’, wat veel basisinformatie geeft, maar in bepaalde mate diepgang mist omdat het alle onderwerpen relevant voor fondsenwerving slechts kort bespreekt.'

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Filantropie Onderwijs Fondsenwerving Community-centered fundraising Academica Pamala Wiepking VF 25-4 Beth Breeze Donna Day Lafferty Wetenschappers Fundraising Reader Lilly Family School of Philanthropy

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close