Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Crowdfundingplatforms voor non-profits en particulieren: een vergelijkend onderzoek

Onderzoek

27 juni 2023

Dat crowdfunding nog altijd aan populariteit wint, zal voor niemand in de fondsenwervende sector een verrassing zijn. Het is steeds gemakkelijker geworden om als particulier een actie op te zetten en gelden te werven bij bekenden en geïnteresseerden. Goede doelen maken ook gretig gebruik van de mogelijkheden die er zijn: veel organisaties organiseren digitale collectes die in hun opzet weinig verschillen van crowdfundingsacties.

door Marijn Thijs

Hoe kan het dat zoveel mensen hun weg naar een crowdfundingsplatform hebben gevonden? Het meest voor de hand liggende antwoord is dat het aanbod aan dergelijke platforms enorm groot is. Er zijn tientallen, zo niet honderden sites waarop fondsen geworven kunnen worden: nationaal en internationaal, voor goede doelen, voor particuliere acties of bedrijven. Of een combinatie van doelgroepen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Kentaa Crowdfunding Erkenning Voordekunst Fondsenwerving Particuliere fondsenwerving Whydonate Geef.nl Donorbox Pifworld.com Steunactie.nl GoFundMe Crowdfundingsplatforms Vf 25-3 Deskresearch GetFunded Time to Give

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close