Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Voorkom dat gegevens op straat komen: drie deskundigen geven tips over cybersecurity

26 april 2022

Cybercriminelen breken in bij alle organisaties waar de (digitale) deur niet goed op slot zit. Het kan zowel grote als kleine organisaties overkomen. Vaak zijn cybercriminelen op geld uit en persen organisaties af met ransomware en het stelen van data. Drie deskundigen (Joris den Bruinen, Pierre-Marie Leoutre en Tom Wolters) geven tips hoe je aanvallen kunt voorkomen én een crisis kunt managen. In deel twee van dit artikel vragen we naar de ervaringen van Hans Goedhart, Hoofd Informatie Voorziening & ICT van het Nederlandse Rode Kruis, omdat het Internationale Rode Kruis (ICRC) onlangs werd aangevallen: dat leek een gerichte aanval te zijn op een neutrale NGO.

door Petra Hoogerwerf

Joris den Bruinen is directeur-bestuurder van Security Delta (HSD), een non-profitorganisatie met als één van de doelen een digitaal weerbaarder Nederland. HSD wordt gefinancierd door de bijdragen van de 275 aangesloten partners uit bedrijfsleven en kennisinstellingen en gelden van de gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland en diverse ministeries.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Giro555 Fraude Tips Cyberaanval Cybersecurity Vf 24-2 Clément Domingo DIVD Hackers without Borders Joris den Bruinen Pierre-Marie Leoutre Security Delta Titia Wenneker Tom Wolters

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close