Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

WeTransfer en Special Arts: creativiteit als basis voor samenwerking

19 mei 2022

In de galerie van Special Arts staat zeer kleurrijke kunst. Keramiek, schilderijen, geknoopte poppen en sculpturen. We spraken met directeur Tine Veldhuizen hoe mensen met een beperking zich als kunstenaar ontwikkelen. En hoe de organisatie financiering werft voor de activiteiten. Maurits Sterkenburg is outsider artist en spoken word dichter en vertelt over zijn drijfveren. Tessa Pauw en Moniek Suren van WeTransfer waren de drijvende kracht om een online galerie te ontwikkelen voor Special Arts: www.specialarts.org/. Ze geven toelichting over dit project.

door Anne Rensink, Petra Hoogerwerf

Waarom kiest Special Arts voor kunst?

Veldhuizen: ‘Wij spreken van bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars. Kunst is een heel mooie methode om mensen dichter bij elkaar te brengen. We richten ons op mensen die niet makkelijk naar buiten kunnen treden. Dat zijn veelal verstandelijk gehandicapten maar ook mensen met een psychische beperking. Er is ook een groep waarvan ik vaak zeg ‘Daar is de wereld te groot voor’, die kunnen ook bij ons terecht.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Kunst Samenwerking Partnerschappen Maurits Sterkenburg Special Arts Tine Veldhuizen Vf 24-2 WeTransfer Alida Schaap Moniek Suren Tessa Pauw

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Anne Rensink

Auteur

Anne Rensink studeerde Political Communication and Journalism aan de UvA. Zij werkt momenteel als redacteur en communicatie-adviseur.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close