Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Een persoonlijk bericht van hoofdredacteur a.i. Chris Zeekant

Editorial

7 september 2021

Er is een verandering aanstaande bij Vakblad fondsenwerving. Daarom voor deze ene keer alvast het editorial uit het aanstaande nummer (dat 21 september bezorgd wordt). Een boodschap van onze hoofdredacteur a.i. Chris Zeekant:

door Chris Zeekant

Wanneer het volgende nummer op de mat valt, zal het zo halverwege, eind september zijn. We zijn weer begonnen en de zomer is weer voorbij. Niet voor mij overigens, want ik zal dan van mijn vakantie aan het genieten zijn. Eindelijk weer eens echt op vakantie na een zeer bewogen anderhalf jaar.  

Als dit nummer op de mat valt, is het toevallig ook negen jaar geleden dat ik voor het Vakblad ging werken. September 2012 was dat. Negen jaar is een lange tijd. En het was een mooie tijd. Maar ook een tijd met flinke klappen. Sommige nog zwaarder dan de andere.  

Maar al die klappen zijn we toch te boven gekomen. En nu zoveel jaar later, geloof ik echt dat we met het team iets hebben neergezet dat staat. En daarom heb ik er ook het volste vertrouwen in dat de nieuwe hoofdredacteur, ja de nieuwe hoofdredacteur, een solide basis heeft om met Vf een eigen richting in te slaan.  

Want na mijn terugkeer van de vakantie, ben ik geen hoofdredacteur meer. Sterker nog, ik keer niet meer terug bij de vakbladorganisatie. Zoals ze zeggen: ‘er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan’. September 2012 was mijn komen, en september 2021 is mijn gaan.  

Het is misschien niet die plek die er echt voor bedoeld is, het editorial, maar ik kan onmogelijk iedereen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet, met wie ik heb gesproken, met wie ik heb samengewerkt, persoonlijk bedanken. En daarom doe ik dat op deze plek, in mijn laatste editorial.  

De filantropische sector blijft een bijzondere. Met z’n eigen wegen, problemen, uitdagingen, eilandjes. Een sector waar vaak hele mooie initiatieven ontstaan. Uit samenwerkingen die misschien wel eerst niet mogelijk leken. Maar het blijft ook een sector waar die samenwerking soms juist ver te zoeken is. Waar men toch liever op het eigen veilige eilandje blijft zitten. Dat heb ik altijd jammer gevonden. Want wanneer de hele sector echt z’n krachten bundelt, kan die zoveel meer bereiken dan hij nu al doet. Wie weet. 

Maar ik heb er ook veel geleerd en meegemaakt. Ik heb er veel gezien, en bijzondere, inspirerende mensen ontmoet. Het is een kleine wereld dus het is waarschijnlijk dat ik die toch nog eens ergens tegenkom. Zoals we schreven in de legacy-editie over mijn vader en onze founder, Jaap Zeekant: ‘Fondsenwerving is overal!’. 

Wat dat bedanken betreft van iedereen wil ik toch twee personen in het bijzonder wél vermelden: Marijn Thijs, en Jos Jelier. Beiden staan aan de nieuwe basis van Vf zoals die vanaf 2018 is ontstaan. Dank voor onze altijd prettige samenwerking.  

En nu hoor ik je denken: hij had het toch over een nieuwe hoofdredacteur. Wie is dat dan? Het doet me plezier te kunnen melden dat Petra Hoogerwerf de resterende nummers van 2021 voor haar rekening zal nemen als hoofdredacteur a.i.. Voor wie Petra niet kent, zij is al sinds de jaren negentig actief in de fondsenwerving en ze legde onder andere de basis voor de eerste opleidingen voor het vak in Nederland. Daarnaast is ze auteur van de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact. Met zo’n achtergrond heb ik er het volste vertrouwen in dat zij het stokje succesvol overneemt.  

Dat was het dan voor mij. En dat ook nog precies met alweer de 150e editie van Vakblad fondsenwerving. Toch nog een mijlpaal. 

Petra, succes! En alle anderen bedankt en tot ziens! 

Chris Zeekant

Hoofdredacteur a.i.

Meer over Vakblad fondsenwerving Petra Hoogerwerf Chris Zeekant Hoofdredactie Vf 23-4

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close