Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwerving is een vak

Editorial

14 september 2021

Fondsenwerving is onlosmakelijk onderdeel van organisaties en initiatieven die zich richten op impact. Sinds 1993 pleit ik ervoor dat organisaties investeren in kennis over dit vakgebied én om kennis te delen. Het Vakblad speelt daar al 23 jaar een belangrijke rol in. Met interviews, analyses, opiniestukken en nieuws. Dat is iets om trots op te zijn. En bovenal dankbaar, voor het vele werk van Jaap en Chris Zeekant.

Petra Hoogerwerf, sinds september 2021 hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving.
Petra Hoogerwerf, sinds september 2021 hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving.

door Petra Hoogerwerf

Ik wil Chris zeer bedanken, die negen jaar de stuwende kracht is geweest achter de Vakdag Fondsenwerving en het Vakblad. Hij heeft een nieuwe baan en daarom is mij gevraagd zijn hoofdredacteurschap over te nemen. Dat doe ik graag. Ik raak niet uitgekeken op ons brede, creatieve en maatschappelijk relevante vakgebied. Er zijn tegenwoordig zoveel mensen zich bezig houden met fondsenwerving: bijvoorbeeld als expert, beleidsmaker, bestuurder, communicatie-adviseur of medewerker op een afdeling fondsenwerving. Daarnaast spelen branche-organisaties een belangrijke rol, o.a. richting politiek en overheid.

De komende periode zullen organisaties in de nasleep van de coronacrisis alle creativiteit nodig hebben om nieuwe verbindingen te maken met het bedrijfsleven, vermogensfondsen, particulieren en overheden. En dat is nodig omdat de maatschappelijke uitdagingen groot zijn: de klimaatverandering, de ongelijkheid en armoede in de wereld, de vele conflicten en oorlogen, de miljoenen kinderen die geen onderwijs krijgen. En hier Nederland de kansenongelijkheid, de werkdruk in het onderwijs en de zorg en de toenemende intolerantie. Alleen gezamenlijk kunnen we aan maatschappelijke vraagstukken werken. En NGO’s en goede doelen spelen daar een essentiële rol in. Zo ook fondsenwervers om partnerschappen aan te gaan en mensen te mobiliseren in actie te komen en te geven.

Een vaktijdschrift staat of valt bij de gratie van de lezers. Daarom wil ik jou als lezer betrekken bij ons Vakblad. Heb je een tip, een casus, een mening of idee? Meld dat ons dan via redactie@fondsenwerving.nl. Ik sta samen met de redactie te popelen het Vakblad en het online platform verder te ontwikkelen. Doe je mee?

Petra Hoogerwerf

petra.hoogerwerf@fondsenwerving.nl

Meer over Jaap Zeekant Vakblad fondsenwerving Petra Hoogerwerf Fondsenwerving Chris Zeekant

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close