Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ontwikkelingen

Editorial

3 december 2020

Drie weken geleden viel nummer vijf van Vakblad fondsenwerving op de mat. En nu is alweer het volgende nummer klaar. Het lijkt natuurlijk wat snel maar dat komt door de situatie waar we sinds mei zo plotseling in zijn beland.

door Chris Zeekant

Ik vind het belangrijker om hier nu ook alweer te kunnen melden dat er hard aan nummer zeven en zelfs nummer acht wordt gewerkt. Beide zullen we nog dit jaar publiceren, met actuele en relevante inhoud voor onze lezers.

En tussen die bedrijven door werken we ook hard aan verbeteringen van fondsenwerving. nl. Sinds eind 2019 zetten we hard in op online, daarmee niets afdoend aan print, om onze leden nog beter te en sneller te bedienen. Inmiddels hebben we een gemiddeld bezoek van over de 200.000 unieke bezoekers per jaar. Deze bezoekers zijn samen goed voor meer dan een half miljoen pageviews op fondsenwerving.nl. En daar zijn we best trots op.

Ook de komende periode blijven we verbeteringen op de site doorvoeren. Zo zullen we de content online nog beter leesbaar maken. Daarnaast bieden we sinds een tijd ook een tweewekelijkse nieuwsbrief aan met een samenvatting van de afgelopen twee weken. Wat is er zoal gebeurd? En wat heb je mogelijk gemist? Via je profiel kun je je aanof afmelden voor die nieuwsbrief.

In het kader van wat heb je gemist introduceren we vanaf dit nummer een nieuwe rubriek. Het beste van online-only. In Kort & Goed neemt webredacteur Marijn Thijs voortaan de vijf best gelezen onlineartikelen op. Met uiteraard een link naar het desbetreffende artikel. Uit die vijf kiest de redactie een publicatie waarvan we vinden dat het ook een plek verdient in de geprinte versie van Vf. In dit nummer is dat geworden het artikel over de filantropische cultuur bij non-profits, of liever gezegd het gebrek daaran dat groei in de weg zit. Naar aanleiding van een rapport van het Institute for Sustainable Philanthropy, mede geschreven door onderzoeker Adrian Sargeant.

We blijven met het team hard werken aan een sterk vakblad voor de sector, nu en natuurlijk in de toekomst.

Reacties naar chris@fondsenwerving.nl

--

Dit artikel verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 22, nummer 6, dat in december 2020 uitkwam.

Meer over Vakblad fondsenwerving Innovatie Fondsenwerving Adrian Sargeant Institute for Sustainable Philanthropy Chris Zeekant Website Vf 22-6

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close