Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bedankt!

Editorial

31 december 2020

Het is zestien december wanneer ik dit editorial schrijf. Het is het laatste editorial voor 2020 en als het goed is valt het precies 31 december op de mat. Dan hebben we het jaar afgesloten met maar liefst acht nummers van Vf. Fingers crossed dat het lukt! En wat een jaar was het; ik denk een van de meest bewogen jaren in elk geval in mijn leven.

door Chris Zeekant

Toevallig kwam ik laatst via een Google zoekopdracht een bericht tegen van de NOS: Nieuwe Wuhan-virus overdraagbaar van mens op mens. De datum bij het bericht; 20 januari 2020. Wie had toen gedacht dat het jaar zou zijn gelopen zoals het heeft gedaan. Vast en zeker zijn er mensen geweest die een vooruitziende blik hadden. Maar voor het merendeel geldt denk ik, dat ze dachten ‘het zal wel niet zo’n vaart lopen’, net als ik. Nou dat deed het dus wel, zoals we allemaal weten.

Twee weken voordat de geheel vernieuwde Vakdag fondsenwerving zou gaan plaatsvinden, ging het land zo’n beetje op slot. En vanaf toen werd het allemaal anders. Iets meer dan twee maanden later, op 28 mei 2020, overleed geheel onverwacht onze founder en hoofdredacteur, mijn vader, Jaap Zeekant.

Na een lange zomer met veel gesprekken en hulp van anderen zijn we uiteindelijk in september voortvarend van start gegaan. Als redactie hebben we ons herpakt, en brachten we de legacy editie van Vf uit. Daarna volgden in rap tempo nog vier hele nummers met telkens slechts enkele weken ertussen.

Stuk voor stuk edities met kwaliteitsartikelen, als ik de reacties mag geloven, waarbij de actualiteit niet uit het oog verloren werd. En met het op de mat vallen van dit nummer zijn dan in elk geval die acht nummers dit jaar alsnog uitgekomen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik zo vlak na 28 mei niet direct ervan overtuigd was dat dit zou gaan lukken. Des te trotser ben ik dat het dus wel is gelukt. Een grote prestatie van de redactie, maar ook van een aantal indirect betrokkenen waar ik graag mijn dank en waardering voor wil uitspreken op deze plek. Dus Marijn Thijs, Dana Dijkgraaf, Pelagia de Wild, Walter van Kaam, Jeroen Hogenhout, Herman Vransen, Jolan van Herwaarden, Klaas Dijkstra, Jos Jelier en Marianne Zeekant, bedankt!

Daarnaast maak ik hier ook van de gelegenheid gebruik om op de laatste dag van het jaar nog eenmaal iedereen te bedanken die heeft gereageerd op het overlijden van Jaap. En aan al die mensen die hun steun uitspraken voor het Vakblad. Het stemt mij hoopvol voor 2021. Dat en het vooruitzicht op een vaccinatie. Dan kunnen we elkaar dan hopelijk alsnog straks ontmoeten tijdens de geheel vernieuwde Nationale Vakdag fondsenwerving.

Ik wens iedereen ondanks alles wat er dit jaar is gebeurd een goed uiteinde, en meer dan ooit een gezond en voorspoedig 2021.

Reacties naar chris@fondsenwerving.nl

--

Dit artikel verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 22, nummer 8, dat in december 2020 uitkwam.

Meer over Jaap Zeekant Vakblad fondsenwerving Coronavirus CoVid-19 Bedankt Vf 22-8

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close