Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Haagse plannen voor de non-profitsector: SP, ChristenUnie, PvdD

Analyse

10 maart 2021

Op 15, 16 en 17 maart zijn er weer landelijke verkiezingen. Welke plannen hebben de negen politieke partijen die volgens de peilingen het grootst zijn als het gaat om maatschappelijke organisaties? Hoe denken zij over de rechten en plichten van non-profits? Wat hebben de partijen te bieden voor goede doelen en fondsenwervende organisaties op bijvoorbeeld het gebied van ontwikkelingssamenwerking, cultuur en vrijwilligersbeleid?

Vandaag: de SP, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren.

door Mark Deken

Vrijwilligers 

De SP ondersteunt vrijwilligerswerk, maar wil vooral benadrukken dat er wat hen betreft voor iedereen een garantie op regulier, volwaardig beloond werk komt. De verplichte ‘tegenprestatie’ van mensen in de bijstand moet direct worden gestopt. In samenwerking met de overheid kunnen maatschappelijke organisaties wellicht zorgen voor baangarantie. 

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Cultuur Vrijwilligers Verkiezingen Ontwikkelingssamenwerking Den Haag Partij voor de Dieren ChristenUnie SP Tweede Kamerverkiezingen Verkiezingen 2021

Gerelateerde berichten

Mark Deken

Mark Deken is sinds 2005 journalist, onderzoeker en tekstschrijver. Hij is eigenaar van DEKENISME Tekstbureau en is ook afgestudeerd econoom en filosoof.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close