Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Haagse plannen voor de non-profitsector: D66, PvdA & GroenLinks

Analyse

9 maart 2021

Op 15, 16 en 17 maart zijn er weer landelijke verkiezingen. Welke plannen hebben de negen politieke partijen die volgens de peilingen het grootst zijn als het gaat om maatschappelijke organisaties? Hoe denken zij over de rechten en plichten van non-profits? Wat hebben de partijen te bieden voor goede doelen en fondsenwervende organisaties op bijvoorbeeld het gebied van ontwikkelingssamenwerking, cultuur en vrijwilligersbeleid?

Vandaag: D66, de PvdA en GroenLinks.

door Mark Deken

Wet- en Regelgeving

D66 wil de Geefwet behouden als onderdeel van de giftenaftrek. Hiermee is het aantrekkelijk om kunst te doneren op sponsoren. Daarbij wil de partij dat de giftenaftrek waar mogelijk wordt verbeterd, zodat donaties van burgers en bedrijven aftrekbaar blijven. De partij wil ook meer aandacht voor de rechtspositie van het dier, in de veehouderij en daarbuiten. Het houden van dieren in kooien wordt wat D66 betreft uitgefaseerd.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Cultuur Vrijwilligers Verkiezingen Ontwikkelingssamenwerking Den Haag PvdA GroenLinks D66 Tweede Kamerverkiezingen Verkiezingen 2021

Gerelateerde berichten

Mark Deken

Mark Deken is sinds 2005 journalist, onderzoeker en tekstschrijver. Hij is eigenaar van DEKENISME Tekstbureau en is ook afgestudeerd econoom en filosoof.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close