Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

‘Corona is niet de grootste vijand waar ontwikkelingslanden mee te kampen hebben’

14 december 2020

SOS Kinderdorpen, actief in 136 landen en gebieden, zet zich al 70 jaar met man en macht in voor het welzijn van het kind. Met mooie resultaten. Hoe helpt de kinderontwikkelingsorganisatie kinderen die er alleen voor staan of in een kwetsbare familie opgroeien, door deze coronacrisis heen? Tegen welke problemen lopen ze op en welke acties voeren ze uit? Vakblad Fondsenwerving vraagt het Jolien Storsbergen, contentspecialist corporate communicatie en Renata Ranchor, coördinator Programma’s van SOS Kinderdorpen Nederland.

Tijdens de lockdown waren de scholen in Kenia gesloten.
SOS moeders, zoals in kinderdorp Kisumu, gaven hun
kinderen met ondersteuning van school thuis-onderwijs.
Tijdens de lockdown waren de scholen in Kenia gesloten. SOS moeders, zoals in kinderdorp Kisumu, gaven hun kinderen met ondersteuning van school thuis-onderwijs. © Joost Bastmeijer

door Caroline Vlietstra

Door middel van kinderdorpen en familieversterkende programma’s helpt SOS-Kinderdorpen Nederland in twaalf landen de meest kwetsbare kinderen en families. Met familieversterkende programma’s ondersteunt de stichting de (groot)ouders met de zorg en bescherming van de (klein)kinderen. Is de thuissituatie onmogelijk geworden - denk aan verwaarlozing of overlijden - dan worden de kinderen op verzoek van en/of in overleg met de betreffende instanties bij pleegouders geplaatst of komen ze te wonen in de veilige omgeving van een van de kinderdorpen. En met succes: in 2019 steunde de organisatie 395.000 mensen in het familieversterkende programma en groeiden wereldwijd 40.300 kinderen op in 541 kinderdorpen. De kinderen leven bij een SOS-moeder en groeien op met SOS- en biologische broertjes en zusjes.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Afrika Ontwikkelingshulp Ontwikkelingssamenwerking Coronavirus CoVid-19 Vf 22-6 SOS Kinderdorpen

Caroline Vlietstra

Journalist Vf

Caroline is zowel fotograaf als journalist en werkt namens haar eigen bedrijf voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS.magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, Voigt Travel en UIT magazine. Voordat ze als freelancer aan de slag ging, werkte ze 29 jaar bij Dagblad De Telegraaf (TMG). Haar bureau stond op verschillende redacties waarvan de laatste 17 jaar bij de Reiskrant. Caroline is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close