Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwerving in (post)coronatijden: crisissen zijn uitdagingen

3 december 2020

Visionair is het artikel dat de Italiaanse fondsenwervingsconsultant Simona Bianco vanuit de beslotenheid van haar thuiskantoor schreef in het midden van de Italiaanse coronachaos. Visionair omdat ze de essentie van fondsenwerving vat. De fondsenwervende organisaties – net als de rest van de maatschappij – plooiden zich naar de essentie: het dienen van de visie en de waarden van de organisatie, eerlijke en transparante communicatie over de missie en de noden, aangrijpende storytelling en onverkende methodes snel lerend en flexibel toepassen.

Coronavirus.
Coronavirus.

door Gastauteur: Isabel Penne

Visionair was ‘Chronicles from Italy during Covid-19’ ook omdat Simona al strategisch nadacht over de postcoronatijden. Want de maatschappij gaat niet meer terug naar vroeger; we bereiden ons allemaal voor op het 'nieuwe normaal'. Deze crisis heeft de mens vertraagd tot de kern van de zaak en geïnspireerd tot creatief 'out of the box'-denken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Kentaa Mindwize Coronavirus CoVid-19 Betrokkenheid De 5 I's FAB Fundraisers Alliance Belgium Isabel Penne Koalect Vf 22-6

Gastauteur: Isabel Penne

Isabel Penne is medeoprichter en voorzitter van Fundraisers Alliance Belgium. Ze was tijdens haar carrière vooral actief voor de KU Leuven, waarvan 19 jaar als directeur van het Leuvens Universiteitsfonds (2001-2020). Op dit moment is ze bij de universiteit actief als Relationship and Project Manager. Penne bekleedde ook verschillende functies bij de internationale beroepsvereniging CASE, zowel in de Europa als in de VS. In 2020 startte ze Isabel Penne Consultancy, waarmee ze haar expertise op het gebied van fondsenwerving deelt.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close