Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Care-a-Lot is de nieuwe loterij voor Nederlandse gezondheidsdoelen

13 mei 2020

Vanaf vandaag er een nieuwe goededoelenloterij op de markt: Care-a-Lot. Deelnemers aan de nieuwe loterij, opgesteld in samenwerking met loterijorganisatie FAIRSHARE Nederland, financieren met hun deelname verschillende Nederlandse zorg- en gezondheidsdoelen. De consument kan zelf een keuze maken welk specifiek doel zij willen steunen.

door Redactie Vf

Als gezondheidsloterij wil Care-a-Lot actief bijdragen aan duurzame gezondheidszorg; of het nu gaat om onderzoek naar ziektebeelden, doelen in de psychische gezondheidszorg of initiatieven om gezonder te leven. De loterij wil een vernieuwend platform zijn dat op een leuke, transparante manier fondsen werft voor projecten die het verschil kunnen maken.

Toegankelijk

De deelnemers kunnen zelf kiezen hoe hun bijdrage wordt besteed. Iedere speler kiest meteen voor een doel of organisatie naar keuze. Daarmee steunt de deelnemer dit doel maandelijks met minstens veertig procent van de inleg: het wettelijke minimum voor goededoelenloterijen.

Elke maand worden er winnende nummers getrokken en prijzen weggegeven. De hoofdprijs bedraagt één miljoen euro. Meespelen kost vijf euro per lot per trekking, met volgens de loterijorganisatie een winkans van één op vijf. 

Partners

De loterij heeft al twee partners aan zich verbonden: Stichting ALS Nederland en Stichting Voeding Leeft. Eerstgenoemde stichting investeert in onderzoek en draagt bij aan een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen die lijden aan de spierziekte ALS. Ook Stichting Voeding Leeft houdt zich bezig met betere kwaliteit van leven voor mensen met een chronische ziekten: zij ontwikkelen in samenwerking met wetenschappers en medisch deskundigen leefstijlprogramma’s voor Reuma-, MS-, kanker- en Alzheimerpatiënten. 

Voor de toekomst verwacht de loterij dat meer doelen zich bij Care-a-Lot aan zullen sluiten. 

FAIRSHARE

Het Vakblad fondsenwerving sprak eerder dit jaar met Roelant Reizevoort en Michiel van Dijk, oprichters van FAIRSHARE: de eerste Nederlandse organisatie in dertig jaar die een loterijvergunning wist te verwerven. Lees hier meer over de start van FAIRSHARE en haar andere loterijen.

 

Meer over Loterijen Stichting ALS Goede Doelen Loterijen Gezondheid FAIRSHARE Loterij Care-a-Lot Stichting Voeding Leeft

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close