Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Afdracht goede doelen loterijen in 2020 omlaag

31 december 2019

Per 1 januari 2020 verandert de afdrachtregeling voor goededoelenloterijen. 

Logo's van Goede Doelen Loterijen.
Logo's van Goede Doelen Loterijen.

door Redactie Vf

In Staatsblad nummer 353, jaargang 2019 werd het al gemeld. Nu is het bijna zover. Vanaf 1 januari 2020 veranderd de minimaal verplichte procentuele afdracht aan goede doelen voor goededoelenloterijen. Nu is de verplichte afdracht nog minimaal 50%. Echter dit zal komend jaar nog maar 40% zijn. 

Evaluatie loterijstelsel

Het kabinet heeft eerder dit jaar het loterijstelsel tegen het licht gehouden en informeerde de kamer daarover in een brief d.d. 5 juli 2019. Dit in het kader van het verandernde stelsel en het openbreken van de markt. In dat kader moet ook de verlaging van de afdrachtverplichting worden gezien. Daarbij is overigens wel als randvoorwaarde gesteld de toezegging van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) dat de nominale afdracht aan bestaande begunstigden niet zal afnemen. 

Flexibel prijzenschema

De Nationale Postcode Loterij melde eerder dit jaar al dat het gevolg van deze verlaging een andere inrichting van het prijzenschema kan zijn. Er ontstaat nu meer flexibiliteit zoals zij zelf aangeven in een persbericht van 5 juli 2019. 

Meer over Financiën Loterijen Goede Doelen Loterijen BankGiro Loterij PostcodeLoterij Loterijstelsel VriendenLoterij

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close