Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Marian Spier benoemd tot lid Raad van Toezicht Van Gogh Museum

Kort & Goed

26 juli 2019

Marian Spier (49) is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum.

door Redactie Vf

Spier: ‘Het is een eer om plaats te nemen in de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum, juist in deze tijd is het belangrijk dat instituten als deze bijdragen aan een inclusievere samenleving, waarbij groepen die nog niet bekend zijn met musea de toegang krijgen en zich welkom voelen. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van dit vooraanstaand instituut.’

Spier is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum voor een periode van vier jaar. In deze functie zal zij onder meer toezicht houden op de realisatie van de missie van het Van Gogh Museum: het toegankelijk maken van het leven en werk van Vincent van Gogh – en de kunst uit zijn tijd - voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd door hen te verrijken en te inspireren.

Achtergrond

Spier is ondernemer en consultant. Ze was manager en docent aan de Hogeschool van Amsterdam van 2005 tot en met 2013. Vanaf 2013 startte ze haar adviesbureau en bedient ze een divers palet aan cliënten in branches en sectoren van verschillende omvang, zoals de Verenigde Naties (UNOCHA), Unesco, TEDx in Europa en het Caribisch gebied, TED.com, USAID en de Gemeente Amsterdam. Marian coacht en is mentor van jonge vrouwelijke ondernemers uit Nederland, Polen, de Verenigde Staten, Algerije, het Caribisch gebied en Moldavië. Zij richtte de Female Startup Awards op in Nederland en fungeert als adviseur, lid raad van toezicht en bestuurslid van verschillende non-profit organisaties zoals Rutgers, Stichting het HEM, We Make The City en ZAAM.

Spier studeerde Communicatie aan de Hogeschool Utrecht, Designmanagement aan Ichthus Hogeschool Rotterdam, Pedagogiek en didactiek aan de Universiteit van Amsterdam, Organisatiepsychologie (post-bachelor) aan NCOI en Marketing partnerships en strategic alliances aan INSEAD.

Van Gogh Museum

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum bestaat per juli 2019 uit: Jaap Winter (voorzitter), Jacobina Brinkman, Hein van Beuningen, Gary Tinterow, Maurine Alma en Marian Spier.

Meer over Van Gogh Museum Marian Spier

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close