Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Geven in Nederland verzekerd van financiering en kan onderzoek voortzetten

Kort & Goed

19 augustus 2019

Het Centrum voor Filantropische Studies (CFS) heeft zich verzekerd van financiering om onderzoek te blijven doen naar het geefgedrag van de Nederlander. Met het geld kan Geven in Nederland data blijven verzamelen om onderzoek mee te doen, schrijft directeur René Bekkers op zijn blog.

Logo van Centrum voor Filantropische Studies.
Logo van Centrum voor Filantropische Studies. © geveninnederland.nl

door Redactie Vf

De voortzetting is een flinke opsteker voor de filantropische sector. Het was lange tijd onzeker of het onderzoek doorgezet zou kunnen worden, aangezien het ministerie van Veiligheid en Justitie vorig jaar haar financiële steun aan het CFS met de helft verminderde. Daardoor moest het de filantropische sector zelf aanspreken met de vraag het onderzoek mede te financieren.

Advies

Het CFS, dat huisvest in de Vrije Universiteit in Amsterdam, besprak in haar discussies met de sector naar een uitbereiding van het onderzoek. Naast de datacollectie bestaan de ambities om meer praktijkonderzoek te starten. Uit de rondetafelgesprekken is een adviserend orgaan ontstaan, bestaande uit een groep experts uit de filantropische sector. 

Prof. dr. Bekkers laat in zijn blog ook weten dat het veldwerk ondertussen van start is gegaan. De eerste resultaten van dat onderzoek zullen in de herfst worden gepresenteerd op een symposium voor leden van brancheorganisaties in de filantropische sector. Het volledige rapport wordt vervolgens gepresenteerd op de aankomende Dag van de Filantropie, die voor april 2020 gepland staat.

Geven in Nederland

Geven in Nederland is al 20 jaar een belangrijke bron voor data over het geefgedrag van Nederlanders. Zo houdt de organisatie een uitgebreide enquête om het geven in huishoudens in kaart te brengen en verzamelt ze data over bedrijven, stichtingen, goede doelen loterijen en legaten. 

Meer over Geven in Nederland René Bekkers

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close