Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuwe ‘Vf: Op Locatie’: in gesprek met kersverse hoogleraar filantropie René Bekkers (VU)

Podcast

27 juni 2019

Vandaag brengt het Vakblad fondsenwerving alweer de zesde aflevering van de podcastserie ‘Op Locatie’, de serie waarin Petra Hoogerwerf langsgaat bij evenementen in de filantropische sector om in gesprek te gaan met de hoofdrolspelers.

René Bekkers, op archiefbeeld.
René Bekkers, op archiefbeeld.

door Redactie Vf

We nemen je mee terug naar 6 juni 2019, naar de Dag van de Filantropie op de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar we rond de tafel zaten met hoogleraar filantropie René Bekkers. Hij sprak, als afsluiter van het evenement, zijn oratie ‘De waarde van filantropie’ uit. Daarmee werd hij officieel tot hoogleraar benoemd. Daarvoor was hij al een aantal jaar als bijzonder hoogleraar aan de VU verbonden.

Voordat de Dag van de Filantropie officieel van start ging praatte Petra met prof. dr. Bekkers over zijn onderzoek naar het functioneren van filantropische organisaties en zijn aanstaande oratie. Filantropie wordt altijd gezien als goeddoen voor de samenleving, maar is dat wel zo en geldt dat voor iedereen? Een gesprek over het geefgedrag van Nederlanders, optimisten en de waarde van filantropie binnen onze samenleving. Luister het gesprek via onze site, iTunes of Spotify. Door je via je favoriete podcastapp op 'Op Locatie' te abonneren krijg je direct een melding wanneer er een nieuwe aflevering verschijnt. 

Meer weten over René Bekkers en zijn onderzoeken? In de volgende editie van het Vakblad fondsenwerving, die binnenkort op de mat valt, is een uitgebreid interview te lezen.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close