Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Lancering Podcastserie 'Op Locatie'

Podcast

28 mei 2019

Als je tijdens de afgelopen Vakdag fondsenwerving (28 maart) aanwezig was, heb je het misschien al gezien: de mobiele podcaststudio van Vakblad fondsenwerving. We waren het al een tijd van plan, maar tijdens de Vakdag hebben we samen met Petra Hoogerwerf (Veleda) de allereerste opnames gemaakt van onze eerste podcastserie: Vf: Op Locatie.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Dana Dijkgraaf

door Redactie Vf

Vf: Op Locatie

In deze serie gaat Petra voor ons langs bij de kleine en grotere bijeenkomsten in de filantropische sector in Nederland. Ze gaat in gesprek met (keynote)sprekers en andere experts over hun expertise, kijk op de sector en de actuele onderwerpen die ze in hun presentaties aansnijden. De eerste afleveringen heeft ze onder anderen Vakdagsprekers Jesse van der Wal (onderzoeker ngo’s) en Tessa van der Salm (Edwin van der Sar Foundation) te gast.

Fundraising Stories

Gelijktijdig met deze eerste serie kondigen we ook al een tweede aan, eveneens in samenwerking met Veleda. In Fundraising Stories duikt Petra elke aflevering de diepte in met gasten die een missie hebben om een maatschappelijk probleem op te lossen. We trappen Fundraising Stories af met Ilco van der Linde, oprichter van Dance4Life. In 2014 schreven we ook al over deze organisatie, bij het het tienjarig bestaan. Dat artikel kun je teruglezen via: vakbladfw.nl/dance4life. Deze serie zullen we begin juli lanceren.

Waar te vinden?

De eerste twee afleveringen van Vf: Op Locatie vind je vanaf vandaag via iTunes, Spotify en natuurlijk op fondsenwerving.nl, bovenin het menu is nu het item 'Podcasts' beschikbaar. Abonneer je direct op de podcast, zodat je altijd automatisch de nieuwste aflevering binnen hebt. Dit doe je via iTunes of Spotify.

Feedback

We zijn nog maar net begonnen en staan open voor jouw feedback. Heb je tips, ideeën of weet je een event waar we echt bij aanwezig moeten zijn met Vf: Op Locatie? Laat het ons allemaal weten via podcast@fondsenwerving.nl.

Wat is een podcast eigenlijk?

Technisch gezien is een podcast een audiobestand dat wordt verspreid door middel van RSS feeds, die luisteraars via verschillende apparaten kunnen streamen of downloaden. Met andere woorden: het is een vorm van on-demandradio.

Podcasts kun je beluisteren op je iPhone via de Apple Podcast app, of op een Androidtoestel met bijvoorbeeld Spotify. Ook zijn er talloze andere speciale podcast apps beschikbaar in de Apple Appstore en de Google Play store. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon beluisteren op je computer via iTunes of de mediaplayer op de website van de maker.

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er podcasts van drie uur lang en hele korte van soms niet meer dan 5 minuten. En ze kunnen werkelijk overal over gaan. Er zijn bijvoorbeeld fictiepodcasts, diepte-interviews, nabeschouwingen en radioprogramma’s die later als podcast terug te luisteren zijn.

Podcasts zijn meestal gratis te beluisteren. Vaak zal de maker worden gesponsord en wordt dit ook benoemd tijdens de podcast. Soms wordt er ook reclame tussendoor gemonteerd. Daardoor kunnen de makers podcasts gratis blijven aanbieden.

Meer over Kennis Petra Hoogerwerf Vf 21-3 Fundraising Stories Op Locatie Veleda

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close