Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Gerbren Deves over fondsenwerving

20 december 2018

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwerver centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Voor elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en het eigen geefgedrag. Deze keer Gerbren Deves, Coördinator Relatiemanagement bij Artsen zonder Grenzen.

door Eva Huson

Aan welke goede doelen geef je zelf?

‘Een aantal jaren was ik vaste donateur bij mijn eigen werkgever, Artsen zonder Grenzen. Maar een tijd geleden heb ik besloten dat het handiger is als ik bijdraag via mijn niet ingeleverde declaraties. Dat scheelt mij veel werk en is voor de organisatie ook mooi: ik geef op deze wijze namelijk meer dan mijn oorspronkelijke donatiebedrag. Sinds mijn opzegging, ben ik nergens vaste donateur van. Hoe dat komt, weet ik eigenlijk niet. Ik krijg wel eens ‘koude’ mailings van goede doelen. Die maak ik dan open, maar dat doe ik puur uit interesse in mijn vak. Als particulier donateur kom ik vervolgens niet in actie. Dat is niet omdat ik die doelen niet goed vind, maar ik ben waarschijnlijk gewoon niet iemand die na zo’n brief spontaan lid wordt.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-7 Artsen Zonder Grenzen Gerbren Deves Over fondsenwerving

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close