Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Frances Hilbers-Kuijs over fondsenwerving

9 september 2019

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwerver centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en het eigen geefgedrag. Deze keer: Frances Hilbers-Kuijs, relatiebeheerder major donors, vermogensfondsen en nalatenschappen bij CliniClowns.

Frances Hilbers-Kuijs.
Frances Hilbers-Kuijs. © CliniClowns

door Eva Huson

Aan welke goede doelen geef je zelf?

‘Ik ben vaste donateur bij drie organisaties: het Wereld Natuur Fonds, Ronald McDonald Kinderfonds en de Amsterdamse Toneelgroep Muzak, waar ik zelf ook een paar keer bij speelde. Daarnaast geef ik aan CliniClowns door regelmatig sponsoractiviteiten van vrienden en collega’s te steunen. Ook doe ik eenmaal per jaar een grote gift aan een bijzonder project. Mijn laatste schenking was aan Because We Carry, een Nederlandse stichting die vluchtelingen in Griekenland helpt. Kort daarvoor was ik op vakantie in Griekenland met mijn gezin en kregen we veel mee van de vluchtelingencrisis en de boten die omslaan. Kleine kinderen en moeders die de tocht niet haalden greep me enorm aan. Zeker omdat ik zelf moeder ben van twee kleine dochters. Dus toen ik na terugkomst een mailtje kreeg van Because We Carry met de vraag om een concreet project te steunen, wilde ik daar gelijk aan bijdragen met een grote gift.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 21-5 Over fondsenwerving

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close