Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Tessa Wortman over fondsenwerving

22 juli 2019

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwerver centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en het eigen geefgedrag. Deze keer: Tessa Wortman, manager institutionele fondsenwerving bij Eye Care Foundation.

Tessa in gesprek met een patiënt in Zambia.
Tessa in gesprek met een patiënt in Zambia. © Eye Care Foundation

door Eva Huson

Aan welke doelen geef je zelf?

‘Ik ben vaste donateur bij één organisatie, namelijk mijn eigen werkgever Eye Care Foundation. Verder zit ik liever nergens aan vast, en doe ik online losse donaties wanneer ik dat wil. Zo geef ik met enige regelmaat aan Amnesty International en Oxfam Novib. Het liefst steun ik dan een specifieke campagne, zodat ik kan zien waar mijn donatie naartoe gaat. Dat heb ik liever dan dat mijn donatie opgaat in het grote geheel. Ik zie graag hoe ik een verschil kan maken. Ook geef ik regelmatig aan noodhulpcampagnes en teken regelmatig petities van Amnesty International. In het verleden heb ook wel eens meegedaan aan hun schrijfacties.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 21-4 Over fondsenwerving

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close