Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Will van Heugten over fondsenwerving

24 september 2018

In Vakblad fondsenwerving zetten we graag de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en eigen geefgedrag. Deze maand: Will van Heugten, operationeel directeur Fondsenwerving & Marketing bij het Leger des Heils.

door Eva Huson

Aan welke goede doelen geef je zelf?

‘Ik geef losse bijdragen aan deurcollectanten en Giro 555. Structureel doneer ik aan de RK Parochie in Buren en aan mijn eigen organisatie, het Leger des Heils. Als je daar werkt en je anderen om geld wilt vragen, moet je dat zelf ook doen, vind ik. Verder geef ik maandelijks aan Artsen zonder Grenzen en ben ik lid van de vereniging Natuurmomenten. In beide gevallen ben ik ingestapt omdat hun wervers ontzettend goed waren. Voor Artsen zonder Grenzen stond een dame met een bevlogen verhaal op mijn stoep. Ze zei geen lesje op, maar was echt gemotiveerd. Daarom heb ik getekend, iets wat ik niet snel doe. Meestal zeg ik tegen straatwervers: ‘Ik zit ook in die business, dus nu even niet.’ Bij Natuurmomenten overkwam me hetzelfde via de telefoon. De persoon aan de andere kant van de lijn kwam met zo’n goed verhaal dat het me raakte en ik lid ben geworden.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-3 Over fondsenwerving

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close