Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

De AVG wordt een vervolgverhaal

19 september 2018

Het verscherpte toezicht op de privacywetgeving blijft ons bezig houden. We kregen vragen van lezers over hoe het zit met persberichten. En we gaan in op een recente uitspraak van het Europese Hof. We verwachten dat dit niet de laatste keer is dat we over dit onderwerp publiceren.

Toestemming, toegang, gevoelige data, en data transfer de EU uit
Toestemming, toegang, gevoelige data, en data transfer de EU uit © Good Stock/Shutterstock.com

door Jaap Zeekant

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs vastgesteld dat organisaties die een bedrijvenpagina op Facebook hebben en die Facebook Insights gebruiken voor (anonieme) statistieken (mede) verantwoordelijk zijn voor de privacy van de bezoekers en fans van die pagina. Deze uitspraak is ook van toepassing op andere platforms, zoals crowdfundingwebsites, die door organisaties worden gebruikt om in contact te treden met (potentiële) doelgroepen.

Abonneer je op fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Gerelateerde berichten

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.