Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De AVG wordt een vervolgverhaal

19 september 2018

Het verscherpte toezicht op de privacywetgeving blijft ons bezig houden. We kregen vragen van lezers over hoe het zit met persberichten. En we gaan in op een recente uitspraak van het Europese Hof. We verwachten dat dit niet de laatste keer is dat we over dit onderwerp publiceren.

Toestemming, toegang, gevoelige data, en data transfer de EU uit
Toestemming, toegang, gevoelige data, en data transfer de EU uit © Good Stock/Shutterstock.com

door Jaap Zeekant

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs vastgesteld dat organisaties die een bedrijvenpagina op Facebook hebben en die Facebook Insights gebruiken voor (anonieme) statistieken (mede) verantwoordelijk zijn voor de privacy van de bezoekers en fans van die pagina. Deze uitspraak is ook van toepassing op andere platforms, zoals crowdfundingwebsites, die door organisaties worden gebruikt om in contact te treden met (potentiële) doelgroepen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over AVG Facebook GDPR Privacy Vf 20-3

Gerelateerde berichten

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close