Ook na de AVG mag er nog genoeg

23 juli 2018

Naarmate het ‘AVG-moment’ naderde, nam de stroom e-mails waarin mensen toestemming werd gevraagd om te mogen blijven mailen, stormvloedproporties aan. Dat was niet zo slim van de verzenders. Hoofdredacteur Jaap Zeekant in gesprek met Patrick Jordens van DMCC, over de grote veranderingen, en de status quo rondom de AVG, een maand na de invoering.

door Jaap Zeekant

We hebben sinds de nieuwe eeuw een aantal digitale alarmmomenten gekend, waarbij het soms leek alsof er massaal paniek uitbrak. Herinner je je nog de milenniumbug? SEPA was ook zo’n moment. En onlangs was het de Algemene Verordening Persoonsgegevens, in Europees verband bekend als General Data Protection Regulation (GDPR). Dat de regeling serieuze gevolgen heeft voor de manier waarop organisaties hun processen moeten inrichten, is helder. Maar paniek is overdreven en niet zonder risico. Die massale vraag om toestemming was niet zo slim.

Abonneer je op fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.