Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nienke Teunissen over fondsenwerving

1 maart 2018

In dit Vakblad zetten we graag de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Hoe is hun eigen geefgedrag, wat vinden ze van de actuele ontwikkelingen in hun vak? Voor dit nummer spraken we met Nienke Teunissen van War Child.

door Eva Huson

Geef je zelf aan goede doelen?

Ik heb het geefgedrag van een oud vrouwtje: ik doneer aan veel doelen een beetje. Momenteel geef ik tussen de € 2,50 en € 10,00 aan negen organisaties, uiteraard War Child, en verder variërend van mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International tot regiostichtingen zoals Flevolandschap. Aan de meeste geef ik via machtigingen, maar soms doneer ik ook via automatische overschrijvingen. Dan heb ik ooit spontaan besloten hen elke maand iets te geven. Verder loop ik collectes voor bijvoorbeeld het Nationaal MS Fonds en kun je bij mij altijd aankloppen voor sponsoracties. Ik heb driemaal meegedaan aan Alpe d’HuZes, fietste de Mont Ventoux op voor KWF Kankerbestrijding en beklom de Kilimanjaro voor War Child, mijn huidige werkgever. Voor hen doe ik ook statiegeldacties en werf ik soms onbedoeld donateurs. Gewoon doordat ik op verjaardagen enthousiast over mijnwerk vertel.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-8 Nienke Teunissen War Child Over fondsenwerving

Eva Huson

Journalist Vf

Eva Huson (1988) is freelance journalist en schrijft voornamelijk over conflicten, hulp en migratie. Het liefst is Eva op reis om verhalen op te tekenen vanuit het Midden-Oosten of Afrika. Ze publiceert in diverse Nederlandse en Engelstalige media. Voor Vakblad fondsenwerving, waarvoor ze al langer incidenteel schrijft, interviewt Eva onder andere fondsenwervers over hun eigen geefgedrag.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close