Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Sport: Een concurrent op de geefmarkt?

27 september 2017

In juni van dit jaar vond de eerste Dag van de Fondsenwerving voor de Sport plaats. De georganiseerde sportsector is met meer dan 4.3 miljoen leden, 1 miljoen vrijwilligers en de bijna 25.000 sportverenigingen de grootste vrijwilligerssector van Nederland. De georganiseerde sport kent een duidelijke nationale organisatiestructuur met 74 sportbonden die lid zijn van koepelorganisatie NOC*NSF. Tegelijkertijd is de sportsector ook lokaal stevig verankerd, met in iedere gemeente wel een aantal sportclubs en in vele gemeenten meerdere verenigingen die dezelfde sport aanbieden.

Verschillende soorten sport bij elkaar
Verschillende soorten sport bij elkaar © By Eugene Onischenko/Shutterstock.com

door Gastauteur

De bestaande binding van deze sector met zijn leden is enorm en zou daarom als een stevige toetredende concurrent op de geefmarkt beschouwd kunnen worden. Althans, dat is hoe Edwin Venema en Charles Groenhuijsen deze sector duiden in een opiniestuk op www.dedikkeblauwe.nl. Zij lijken daarmee een waarschuwing af te geven aan bestaande fondsenwervende instellingen om deze ‘nieuwkomer’ niet te onderschatten. De sport is echter geen nieuwkomer op de geefmarkt. Zij heeft haar plek al enige tijd verworven en zal deze de komende jaren verder benutten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Bas van de Goor Foundation Cruyff Foundation Dag van de Fondsenwerving voor de Sport Ester Vergeer Fouyndation Krajicek Foundation NOC*NSF Sportverenigingen Vf 19-6 Sport

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close