Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Goede doelen-winkels: een trend voor de bewuste consument

27 september 2017

Ze zijn belangrijk voor het onder de aandacht brengen van het goede doel in kwestie, en ze halen veel geld op met vooral tweedehands artikelen: goededoelenwinkels. Engeland loopt voorop, maar ook Nederland kent een reeks ngo’s die tweedehands of fairtrade-artikelen verkopen. Vakblad Fondsenwerving geeft een overzicht.​

Store fronts van goede doelen-winkels in het Verenigd Koninkrijk
Store fronts van goede doelen-winkels in het Verenigd Koninkrijk © Jaap Zeekant

door Jaap Zeekant

De meeste mensen winkelen in een liefdadigheidswinkel omdat het er goedkoop is en ze tegelijk het goede doel steunen. Als consument ben je zo op een eenvoudige manier ook donateur, zij het indirect. In toenemende mate is ook het milieu een motief: steeds meer mensen vinden hergebruik van bijvoorbeeld kleding en meubels belangrijk. Ook kan een rol spelen dat deze winkels vintage artikelen aanbieden als design of cd’s en video’s, die elders niet meer verkrijgbaar zijn.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Trends Charity Retail Association Dorcas Emmaus Goede doelen-winkels Leger des Heils Terre des Hommes Verenigd Koninkrijk Wereldwinkels Woord en Daad Vf 19-6

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close