Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Groei inkomsten uit nalatenschappen blijft aanhouden

21 november 2019

Onlangs verscheen de vijfde Legacy Monitor Netherlands. Dit benchmarkonderzoek geeft een scherp inzicht in de ontwikkeling van de inkomsten uit en de werving van nalatenschappen. Initiatiefnemer Arjen van Ketel, sinds 2001 actief in de werving van nalatenschappen: ‘Na Groot-Brittannië, ons gidsland bij de werving van nalatenschappen, is Nederland het enige land waar een zo diepgaand, jaarlijks onderzoek bestaat.’

Arjen van Ketel.
Arjen van Ketel. © Dana Dijkgraaf Design

door Jaap Zeekant

Arjen: ‘Het onderzoek levert een hele serie analyses op voor de nu negentien deelnemende organisaties. Het is geweldig dat er nu zo veel ambitie bij goede doelen is om de werving van nalatenschappen op een veel hoger plan te brengen. En terecht, de groeiende inkomsten en de goede toekomstverwachting rechtvaardigen dat dit deze wervingsactiviteit prioriteit krijgt, op alle niveaus van de fondsenwervende organisatie. Je ziet het niet alleen aan de deelname aan de Monitor, maar ook aan de diverse bijeenkomsten en trainingen op dit gebied in Nederland. Maar ook het inmiddels jaarlijkse bezoek van Nederlandse fondsenwervers aan de Legacy Conference in Londen, in oktober 2018 zelfs met meer dan twintig deelnemers van fondsenwervende organisaties.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Trends Nalatenschap Nalatenschappen Arjen van Ketel Vf 21-7 Legacy Monitor Testament

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close