Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Groei inkomsten uit nalatenschappen blijft aanhouden

Werving Trends

21 november 2019

Onlangs verscheen de vijfde Legacy Monitor Netherlands. Dit benchmarkonderzoek geeft een scherp inzicht in de ontwikkeling van de inkomsten uit en de werving van nalatenschappen. Initiatiefnemer Arjen van Ketel, sinds 2001 actief in de werving van nalatenschappen: ‘Na Groot-Brittannië, ons gidsland bij de werving van nalatenschappen, is Nederland het enige land waar een zo diepgaand, jaarlijks onderzoek bestaat.’

Arjen van Ketel.
Arjen van Ketel. © Dana Dijkgraaf Design

door Jaap Zeekant

Arjen: ‘Het onderzoek levert een hele serie analyses op voor de nu negentien deelnemende organisaties. Het is geweldig dat er nu zo veel ambitie bij goede doelen is om de werving van nalatenschappen op een veel hoger plan te brengen. En terecht, de groeiende inkomsten en de goede toekomstverwachting rechtvaardigen dat dit deze wervingsactiviteit prioriteit krijgt, op alle niveaus van de fondsenwervende organisatie. Je ziet het niet alleen aan de deelname aan de Monitor, maar ook aan de diverse bijeenkomsten en trainingen op dit gebied in Nederland. Maar ook het inmiddels jaarlijkse bezoek van Nederlandse fondsenwervers aan de Legacy Conference in Londen, in oktober 2018 zelfs met meer dan twintig deelnemers van fondsenwervende organisaties.’

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Nalatenschap Nalatenschappen Arjen van Ketel Vf 21-7 Legacy Monitor Testament

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is journalist, fondsenwerver en ondernemer. Hij was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving en ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector. Sinds ruim 45 jaar is Jaap serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Close