Advertentie

Procurios StayUnited

Fondsenwervende evenementen doen het goed

Werving

1 juli 2015

In 1998, toen het Vakblad Fondsenwerving zijn eerste editie publiceerde, was evenementenfondsenwerving nog nieuw in Nederland. Er was maar een handjevol evenementen voor non-profits. Het was het jaar waarin de Roparun haar eerste lustrum vierde en de Ride for the Roses de eerste editie organiseerde. Inmiddels trekken deze evenementen jaarlijks duizenden deelnemers en halen ze miljoenen euro’s op voor de goede doelen.

door Gastauteur

Donateurs laten zich tegenwoordig steeds vaker verleiden door een vriend, familielid of collega (fondsenwerver). Dit zogenaamde peer-to-peer fondsenwerven zorgt ervoor dat de achterban van een non-profitorganisatie vanzelf groeit. Door het registratieproces en het persoonlijk contact met de fondsenwerver kunnen goede doelen veel informatie verzamelen en hun achterban goed leren kennen. 

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-2 Peer-2-Peer Arko Hoondert
Close