Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Hoe houd je je donateurs vast?

1 juni 2015

Het vasthouden van donateurs wordt steeds belangrijker, nu het aantrekken van nieuwe donateurs moeilijker en kostbaarder wordt. Reden er in dit blad veel aandacht aan te besteden. Ook op het IFC-congres in oktober in Noordwijkerhout wordt het aan de orde gesteld, onder andere door professor Adrian Sargeant, die er op ons verzoek dit artikel over schreef.

door Gastauteur

Elke fondsenwerver weet dat het efficiënter is in tijd en geld om gevers te behouden in plaats van te werven. Maar die kennis alleen is niet voldoende. Relatief geringe inspanningen kunnen forse verbeteringen opleveren door de stijging van de uiteindelijke waarde van de donateurs. Zo kan 10 procent verbetering in het vasthouden wel 200 procent opbrengstverhoging opleveren, doordat er meer wordt gegeven, op meer verschillende manieren wordt gegeven en ook doordat anderen door de donateurs gemotiveerd worden te geven. Vergelijkbare mechanismen zien we overigens ook in de commerciële sector.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over IFC Loyaliteit Vf 17-2 Adrian Sargeant Betrokkenheid Donor Life Cycle

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close