Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De afwezige landheer en de maatschappelijke onderneming

15 januari 2015

Wat hebben het ziekenhuis in Dokkum, het Tropenmuseum en het Groot Omroep Koor met elkaar gemeen? Het zijn instellingen die er voor iedereen zijn; ze zijn dus van niemand. Dat is de les die ook andere algemeen nut beogende instellingen van hun ervaringen kunnen leren.

door Maarten de Vries

Een onderneming heeft een eigenaar. Die heeft een 'aanmerkelijk belang' en dus zal hij goed voor de onderneming proberen te zorgen. Bij een stichting is dat in het begin zeker ook het geval. Het bestuur steekt ongelofelijk veel tijd en vaak ook privévermogen in het goede doel. Maar het wordt heel diffuus zodra de algemeen nut beogende instelling heel groot geworden is. In dat geval lijkt een bestuur het meest op de rentmeester van een afwezige landheer.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-10
Maarten de Vries

Maarten de Vries

Maarten de Vries was van 1983 tot 2005 directeur van Wilde Ganzen en daarna actief als zelfstandig consulent fondsenwerving. Hij maakte van 2005 tot 2015 deel uit van de redactie van Vakblad fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close