Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

De afwezige landheer en de maatschappelijke onderneming

15 januari 2015

Wat hebben het ziekenhuis in Dokkum, het Tropenmuseum en het Groot Omroep Koor met elkaar gemeen? Het zijn instellingen die er voor iedereen zijn; ze zijn dus van niemand. Dat is de les die ook andere algemeen nut beogende instellingen van hun ervaringen kunnen leren.

door Maarten de Vries

Een onderneming heeft een eigenaar. Die heeft een 'aanmerkelijk belang' en dus zal hij goed voor de onderneming proberen te zorgen. Bij een stichting is dat in het begin zeker ook het geval. Het bestuur steekt ongelofelijk veel tijd en vaak ook privévermogen in het goede doel. Maar het wordt heel diffuus zodra de algemeen nut beogende instelling heel groot geworden is. In dat geval lijkt een bestuur het meest op de rentmeester van een afwezige landheer.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 16-10

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close