Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

De Miljoenennota: geefgedrag uitgehold?

20 september 2013

In de toelichting op de miljoenennota wordt veel over geld gesproken. Maar we vinden weinig of niets terug voor de charitatieve sector.  De kunsten en de cultuur worden nergens genoemd.  Geen stimulerende maatregelen, maar evenmin verdere kaalslag.

door Maarten de Vries

Veel aandacht gaat uit naar fundamentele veranderingen. De vergrijzing zal een structurele invloed uitoefenen op onze maatschappij. Ouderen leven van hun spaargeld. Dat kan maar eenmaal worden gebruikt. Iedere waardedaling van dat spaargeld betekent koopkrachtverlies.  Dit gevaar bedreigt de ouderen nog altijd, want de pensioenreserves zijn nog wankel. De private vermogens van ouderen komen vooral onder druk door de maatregelen die worden genomen om de zorg te versoberen. Vergoedingen worden steeds meer afhankelijk van een vermogenstoets. Ouderen worden gedwongen hun vermogen aan te spreken wanneer zij zorg nodig hebben.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close