Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Het lot van de samenleving: pleidooi voor goededoelenloterijen

24 mei 2013

Deze traditie is meer dan zestig jaar geleden ontstaan vanuit de goede doelen. Na de Tweede Wereldoorlog werd vanuit de rooms-katholieke gemeenschap de SUS-loterij (Sla-Uw-Slag Loterij) opgericht voor fondsenwerving voor de wederopbouw van ons land. We kennen deze loterij nu als de BankGiro Loterij. Ook de Lotto, met belangrijke opbrengsten voor de sport, maakt deel uit van dit rijke verleden, evenals de Vriendenloterij, voortgekomen uit de ooit vanuit de Vereniging Humanitas en enkele andere goede doelen opgerichte Sponsor Loterij. Het zijn sterke voorbeelden van het particulier initiatief, waaraan het kabinet zegt zoveel waarde te hechten en waarop het momenteel zo sterk een beroep doet. Het lot van onze samenleving wordt door deze initiatieven mede bepaald.

Lottoballen
Lottoballen

door Gastauteur

Ook de Nationale Postcode Loterij is ontstaan vanuit particulier initiatief. De loterij is in 1989 opgericht door drie voormalige medewerkers van Novib (thans Oxfam Novib), onder wie Novib-oprichter pater Simon Jelsma. De oprichters wilden op structurele wijze geld inzamelen voor sectoren, die nog geen bijdrage vanuit loterijen ontvingen, zoals de ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en natuur- en milieubescherming.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Carole Thate Fred Beekers Gea Broekema Jacqueline Lampe Loterijen Marc van den Tweel

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close