Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De zegeningen van het huidige loterijstelsel

De zegeningen van het huidige loterijstelsel

Opinie

30 april 2016

Het kabinet heeft enige tijd geleden aangekondigd om in 2017 nieuwe loterij-initiatieven toe te willen laten. Waarom het dit zo snel wil veranderen en tot welke verbetering dat moet leiden is onduidelijk. Het zou betekenen dat Nederland als eerste en enige land in Europa zijn loterijmarkt openstelt voor buitenlandse aanbieders. Daardoor ontstaat de mogelijkheid dat buitenlandse, grote gokconcerns de Nederlandse markt overspoelen. Want de Nederlandse loterijen zijn groot in fondsenwerven, als loterij zijn zij internationaal bezien piepklein. En dus kwetsbaarder dan het lijkt.

door Gastauteur

Wereldwijde bewondering

De huidige vrij te besteden financiële bijdrage die meer dan tweehonderd goededoelenorganisaties ieder jaar vanuit de loterijen ontvangen, is voor al die organisaties en alles wat zij mogelijk maken een belangrijke en betrouwbare financieringsbron. Zeker in deze tijden van een terugtrekkende overheid is de loterijbijdrage nodig om Nederland leefbaar, mooi en gezond te houden. Het zou verschrikkelijk zijn als deze bijdrage door ondoordachte kabinetsplannen aanzienlijk vermindert of, erger, wegvalt. Voor de duidelijkheid: we praten hier over een jaarlijks bedrag van in totaal € 750 miljoen van de gemeenschap voor de gemeenschap. Mindere bedragen hebben de voorpagina van de kranten gehaald. € 750.000.000, spreekt u het even uit en laat het tot u doordringen. Wie durft de verantwoordelijkheid te dragen dit in de waagschaal te stellen? En uitgerekend dat lijkt nu te gebeuren met een stelsel dat te boek staat als uniek en waardevol.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Loterijen Vf 18-3

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close