Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De Correspondent gaat crowdfunden

14 november 2018

In de journalistiek begint fondsenwerving langzaam maar zeker een vaste component te worden. Dat blijkt maar weer eens nu het digitale journalistieke platform De Correspondent vandaag een wereldwijde crowdfundingcampagne lanceert voor The Correspondent!

door Jaap Zeekant

Het digitale journalistieke platform De Correspondent start vandaag een wereldwijde crowdfundingcampagne voor The Correspondent!.

In de journalistiek begint fondsenwerving langzaam maar zeker een vaste component te worden. Onderzoeksartikelen worden gefinancierd met crowdfunding en journalisten kloppen voor hun producties ook bij fondsen aan.


Rob Wijnberg
Rob Wijnberg

De Correspondent werd vijf jaar geleden gelanceerd. Het is een initiatief van Rob Wijnberg. Hij was daarvoor hoofdredacteur van NRC Next. Binnen acht dagen haalden ze meer dan één miljoen euro bijelkaar van zo'n vijftienduizend leden. Ik ben er zelf ook lid van, niet alleen omdat ik vind dat ze goede journalistiek bedrijven, maar ook omdat dergelijke initiatieven steun verdienen.

Oprichter Rob Wijnberg: 'Grensoverstijgende thema’s als de opwarming van de aarde, de toenemende macht van technologiebedrijven, Brexit en #MeToo verdienen een nieuw soort journalistiek. Journalistiek die zich niet richt op hypes of enkel laat zien wat er nú misgaat, maar die verder kijkt dan de waan van de dag en zoekt naar oplossingen voor de toekomst. Wereldwijde ontwikkelingen hebben meer dan ooit invloed op wat in ons eigen land gebeurt. Maar het omgekeerde geldt ook. Om de wereld beter te kunnen begrijpen, is grensoverstijgende journalistiek keihard nodig.'

Wijnberg wil voor The Correspondent in één maand 2,2 miljoen euro ophalen. Iedereen die meedoet krijgt het eerste jaar het lidmaatschap van The Correspondent als beloning. Voor de Nederlandse leden geldt dat als de actie slaagt, zij automatisch The Correspondent erbij zullen krijgen.

Kort na de opening stond de teller al op een paar ton. Volg hier de voortgang.

Info en meedoen

Bron: De Correspondent

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close