Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Medeoprichter Goede Doelen Loterijen Frank Leeman (1949 – 2018) overleden

4 juli 2018

Afgelopen maandag, 1 juli, is medeoprichter van de Goede Doelen Loterijen Frank Leeman overleden.

Frank Leeman
Frank Leeman © Roy Beusker

door Jaap Zeekant

Samen met Boudewijn Poelmann, Herman de Jong en Simon Jelsma (1918- 2011) behoorde hij tot de oprichters van de Nationale Postcodeloterij, later uitgegroeid tot de Goede Doelen Loterijen.

Met zijn enorme ervaring en kennis als (direct)marketeer en ideeënman kan zijn bijdrage aan de ontwikkeling van deze loterijen moeilijk overschat worden. Dat geldt ook voor de betekenis ervan voor de vele goede doelen en andere maatschappelijke initiatieven, aanvankelijk in Nederland en later ook in Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen.

Vertrek bij de loterijen

In 2012 nam Frank om gezondheidsredenen afscheid van zijn actieve betrokkenheid bij de Goede Doelen Loterijen, al werd hij ook na die tijd nog regelmatig gesignaleerd in de kantoren van de loterijen aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam. In dat jaar werd Frank ook benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Ik herinner me een uitspraak van Frank die tekenend voor hem was. In de fondsenwervingssector maakten we ons druk over toenemende regelgeving, zoals het Bel me niet-Register. Frank zei daarover in het omslagverhaal van Vakblad fondsenwerving jaargang 14, nummer 2 (april/mei 2012):

"Mogen wij de mensen niet meer bellen, dan onderzoeken we hoe de mensen ons kunnen bellen. Als je creatief bent vind je altijd weer nieuwe methodes. Blijf je verdiepen in waarom de mensen meedoen, wat ze aanspreekt en werk daar vanuit."

Met Frank Leeman heeft de goededoelenwereld een van de grootsten verloren, met een nalatenschap die op ontelbare plaatsen in de wereld zichtbaar is.

Jaap Zeekant – founder Vakblad fondsenwerving

Lees hieronder het interview met Frank.

Bron: Vakblad fondsenwerving

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close